Trauma Release met BRTT

Met Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) leer je om met behulp van lichaamswerk op een natuurlijke manier te ontladen. Het gaat om het ontladen van dagelijkste stress, diepe chronische spanning en trauma. Deze methode is gebaseerd op het principe dat stress, spanning en trauma niet alleen psychisch, maar ook fysiek is. Op het moment dat je stress of trauma ervaart gebeurt er ook van alles in je lichaam. Je hartslag gaat omhoog, je bloeddruk stijgt en er worden stresshormonen aangemaakt. Je lichaam gaat in een staat van vechten of vluchten. Maar vaak is de stress die je ervaart niet iets waardoor je in gevecht gaat of wegvlucht. Hierdoor voltooi je niet je lichamelijke instincten en de spanning die je hebt opgebouwd slaat zich nu op in het lichaam. Dit zorgt voor blokkades en het beperken van de doorstroom van levensenergie.

Veel mensen hebben last van chronische stress en blijven fysiek voor een langere tijd in deze staat. De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. Bij dieren is dit heel normaal, maar wij mensen hebben geleerd dit te onderdrukken. Door passiviteit bij spanning en het onderdrukken van trillen slaan wij deze stress dus op in onze spieren en ons bindweefsel. Hierdoor kunnen pijnklachten en zowel fysieke als mentale problemen ontstaan

Denk hierbij aan klachten zoals:

  • Spierspanning en pijn
  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen
  • Woede
  • Somberheid
  • Een slechter functionerend immuunsysteem
  • Overgewicht

Met Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) help je je natuurlijke mechanisme om spanning los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke staat van rust en balans.

Deze methode kan goed gebruikt worden als gezonde zelfregulatie. Eenmaal aangeleerd (vaak in 1 tot 3 sessies) kun je deze methode volledig naar behoefte zelfstandig gebruiken. Het geeft je regie over je eigen stressregulatie en daarmee dus ook een manier om doorlopend je persoonlijke gezondheid te verbeteren en te onderhouden.

Hoe ziet een sessie eruit?

We starten de sessie met een aantal ademhalingsoefeningen die tot doel hebben ontspannen te raken en in contact te komen met jouw fysieke lichaam. Vervolgens geef ik je een aantal lichaamsoefeningen die je achter elkaar gaat doen. Met deze oefeningen activeren we de psoas spier. Dit is een spier in het lichaam waar we veel spanning, angsten en trauma’s opslaan. Op het moment dat de psoas spier geactiveerd is en je in een trilling bent gekomen, neem je lichaam het vervolgens over en gaat ‘op zoek’ naar waar er spanning mag worden losgelaten.

De sessie duurt ongeveer een uur (met uitloop naar 1,5 uur) en kost €70,-

Uitbreiden van de sessie met ademwerk

Je kunt deze sessie uitbreiden met Ademwerk. Deze combinatie is erg krachtig, omdat je tijdens een ademreis heel diep in jezelf komt. Je daalt af naar een stuk in je onderbewuste en gaat van daar uit ook fysiek loslaten door middel van trillingen en/of verkrampingen. De gecombineerde sessie duurt in totaal ongeveer 2,5 tot 3 uur en kost €125,-

Vind je het spannend om alleen te komen? Het is ook mogelijk om samen met iemand te komen voor een sessie. Het kan supermooi en waardevol zijn om samen te doen met iemand die je dierbaar is. Voorwaarde is wel dat je je echt bij elkaar op je gemak voelt en kwetsbaar durft te zijn bij elkaar.

Wil je meer weten?

Op mijn Instagram pagina deel ik regelmatig meer over de BRTT sessies. Sommige van mijn story’s hierover zijn terug te vinden bij mijn hoogtepunten onder ‘Sessies’.

Mag ik je begeleiden in jouw reis?

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken.

Naar contact