Over mij

Ik ben Marleen, 38 jaar jong en ik woon in Hoofddorp met mijn kat Macho en hondje Charlie. Ik ben creatief, hou ontzettend veel van lezen en de natuur. Met name boswandelingen vind ik heerlijk. De energie van de bomen maakt me altijd rustig. Ik ben voorheen altijd werkzaam geweest als psychiatrisch verpleegkundige. De laatste jaren heb ik een passie ontwikkeld voor zelfontwikkeling. Dit ontstond helaas niet spontaan, hiervoor moest er wel eerst iets gebeuren. Een wake-up call van het Universum noem ik het maar even. Want dat is hoe het voor mij voelde.

Ziekte van Lyme

Voor mij kwam de wake-up call in de vorm van de ziekte van Lyme. In 2011 ben ik besmet geraakt en in 2015 kwam de diagnose. Ik had een scala aan de meest uiteenlopende heftige klachten. Intense zenuw-, spier -en gewrichtspijnen, gevoelsstoornissen, gewichtsverlies, insomnia, een hoofd als iemand met dementie etc. Wat volgde was een ontzettend lange behandeling met o.a. antibiotica infusen en een heleboel andere medicijnen. Hierna begon mijn zoektocht met vallen en opstaan naar wat ik zelf verder zou kunnen doen in mijn herstel.

Mijn reis

Het startpunt van mijn reis was in 2017. Toen kreeg ik de kans mee te doen aan de Wim Hof Lyme trial en maakte ik voor het eerst kennis met de kracht van koudetraining. Koud douchen, buiten dippen en ijsbaden zijn voor mij een methode geweest om weer te leren luisteren naar mijn lichaam in plaats van het te negeren. En de energie die het geeft is gewoon fantastisch. En de kracht van de adem… Wow. Mindblowing gewoon. Hier ben ik echt door gegrepen. De adem helpt je om te helen op een zo veel diepere laag als wat ik ooit had ervaren.

Tijdens mijn reis kwam ik er steeds meer achter dat het niet voor niets was dat ik zo ziek ben geworden van een besmetting met Lyme. Ik was totaal niet in contact met mijn lijf en gevoel. Leefde in een soort flatline stand waarbij ik maar doorging, mezelf bleef afleiden en in de ontkenning zat voor een bepaald deel van mijn verleden maar ook bepaalde dingen uit het heden. Eigenlijk was ik niet gelukkig en droeg ik veel pijnstukken met me mee. Daar zat voor mij ook mijn heling. Het aankijken en doorvoelen van mijn pijnstukken.

Niet dat ik daar nu mee klaar ben. Elke keer kom ik weer een laag dieper. Maar het mooie is dat ik het nu voor een deel gewoon zelf kan. Door de opleidingen die ik heb gedaan weet ik nu hoe ik met mijn lijf en mijn gevoel kan verbinden. En ik voel zo sterk dat ik nu mag gaan doorgeven wat mij zo geholpen heeft in mijn herstel.

Ik heb de opleiding Somatic Release Breathwork Facilitator bij Inner Journey en de opleiding Holistisch Ademcoach bij Herleva beide met goed gevolg afgerond. Omdat ik nog meer wilde leren over de adem heb ik de 20 uur durende masterclass tot Breathwork Biohacker bij Kasper van der Meulen gevolgd. En hoe meer ik leer, hoe meer ik ontdek dat er nog veel meer te leren valt. In januari start ik dan ook met de opleiding Holistisch Healer.

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over mijn werkwijze? Op Instagram deel ik over alle ontwikkelingen, hou ik je op de hoogte over aankomende retreats, workshops en ademcirkels en deel ik af en toe een leuke aanbieding. Ook neem ik je geregeld mee in mijn leven (en die van Macho en Charlie). Opleidingen die ik volg, ademcirkels die ik zelf bezoek en de processen waar ik doorheen ga. Het leven is een mooie reis die ik volop aanga. Steeds dichter naar mijn authentieke kern, los van conditioneringen en beschermingsmechanismen. Leuk als je me komt volgen, misschien kunnen we elkaar inspireren!

Your Inner Sparkle op Instagram

Mag ik je begeleiden in jouw reis?

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken.

Naar contact