Over mij

Ik ben Marleen, 39 jaar en ik heb een praktijk aan huis waar ik met heel veel liefde mensen begeleid bij ademsessies, body remembers trauma therapie, ademcoach trajecten en sinds kort ook met holistisch cuppen.

Mensen komen bij mij met de meest uiteenlopende klachten en soms ook gewoon uit nieuwsgierigheid. Door mijn achtergrond als GGZ verpleegkundige ben ik gewend om met mensen te werken die het moeilijk hebben. Ik zal dan ook niet snel schrikken van jouw verhaal. Alles is gewoon welkom.

Ziekte van Lyme

Mijn passie voor zelfontwikkeling en het werken met het lichaam en de adem is bij mij ontstaan in een periode van ziekte. Een tekenbeet haalde in 2011 mijn leven volledig overhoop en toen ik in 2015 de diagnose ziekte van Lyme kreeg was ik echt behoorlijk ziek. Ik had een scala aan de meest uiteenlopende heftige klachten. Intense zenuw-, spier -en gewrichtspijnen, gevoelsstoornissen, gewichtsverlies, insomnia, een hoofd als iemand met dementie. Het rijtje was te lang om allemaal op te noemen. Bijna 2 jaar met behandelingen volgde, waaronder langdurige antibiotica infusen. Hier knapte ik wel van op, maar niet voldoende om weer echt deel te nemen aan het leven. Toen begon mijn zoektocht met vallen en opstaan naar wat ik zelf verder zou kunnen doen in mijn herstel.

Mijn reis

En toen kwam in 2017 de Wim Hof Lyme trial op mijn pad; een onderzoek naar de effecten van de Wim Hof methode op mensen met chronische Lyme. Dit was meteen mijn eerste kennismaking met ademwerk. Het bleek uiteindelijk het startpunt van het inslaan van een nieuwe weg die voor mij life changing bleek te zijn.

Ik ging op ontdekkingstocht, kwam er achter dat er zo veel onverwerkt verdriet en trauma in mijn systeem zat. Ik was totaal niet in contact met mijn lijf en mijn gevoel. Ik leefde in een soort flatline-stand waarbij ik maar doorging, constant op zoek was naar afleiding, niet met mezelf kon zijn, veel aan het feesten was waar ik ook dronk en drugs gebruikte. Ik zat in de ontkenning voor een deel van mijn verleden, maar ook voor dingen uit het heden. Ik droeg veel pijnstukken mee en was eigenlijk niet gelukkig. En daar zat voor mij mijn heling. Het aankijken en doorvoelen van mijn pijnstukken. Waar ik voorheen alles dempte leerde ik steeds beter om het aan te gaan en te doorvoelen. Laagje voor laagje durfde ik steeds meer te openen en dit heeft me zo veel gebracht. Elke keer kom ik weer een laag dieper. En het mooie is dat ik het nu voor een deel ook gewoon zelf kan. Door de opleidingen die ik heb gedaan weet ik nu hoe ik met mijn lijf en met mijn gevoel kan verbinden. En dit is wat ik nu met zo veel liefde door wil geven.

Opleidingen

Ik heb de opleiding Somatic Trauma Release Breathwork Facilitator bij Inner Journey en de opleiding Holistisch Ademcoach bij Herleva beide met goed gevolg afgerond. Omdat ik nog meer wilde leren over de adem heb ik de 20 uur durende masterclass tot Breathwork Biohacker door Kasper van der Meulen bij Breathwork Masterclass gevolgd. Tijdens de cursus Holistisch Cuppen bij praktijk Terra Nova heb ik alles geleerd over het chakrasysteem en meridianen systeem. Ik heb daar geleerd wat voor trauma’s opgeslagen liggen in het lichaam en hoe je deze kunt lostrillen door middel van cupping.

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over mijn werkwijze? Op Instagram deel ik over alle ontwikkelingen, hou ik je op de hoogte over aankomende retreats, workshops en ademcirkels en deel ik af en toe een leuke aanbieding. Ook neem ik je geregeld mee in mijn leven (en die van Charlie). Opleidingen die ik volg, ademcirkels die ik zelf bezoek en de processen waar ik doorheen ga. Het leven is een mooie reis die ik volop aanga. Steeds dichter naar mijn authentieke kern, los van conditioneringen en beschermingsmechanismen. Leuk als je me komt volgen, misschien kunnen we elkaar inspireren!

Your Inner Sparkle op Instagram

Mag ik je begeleiden in jouw reis?

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken.

Naar contact