Ademsessie met de bewust verbonden adem

Tijdens de ademsessie begeleid ik je in een bepaalde ademtechniek, namelijk de bewust verbonden adem. Met deze techniek adem je door je mond, zonder pauzes tussen je in- en uitademing. Een actieve manier van ademen dat diepe heling kan brengen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

  • Fysiek: Een actieve ademsessie geeft meer energie, ontgift en versterkt het immuunsysteem. De zuurgraad in het bloed wordt in balans gebracht en spieren, organen en bloedvaten worden gemasseerd. De bloedstroom en lymfedrainage worden ondersteunt. Zuurstof is de belangrijkste bron waarmee we onze cellen voeden. Het inademen van zuurstof versterkt het immuunsysteem, terwijl de uitademing ervoor zorgt dat toxines en afvalstoffen worden losgelaten. De meeste mensen gebruiken slechts 30% van hun ademhalingsstelsel. Hier is dus veel winst te behalen.
  • Emotioneel: Emoties zijn feitelijk niks anders als energie in beweging. Kun je met volle aandacht bij een emotie blijven en blijf je rustig doorademen, dan is dit gevoel heel snel weer weg. Trauma en emoties die wij als negatief bestempelen hebben een lage trillingsfrequentie. Adem jij levensenergie in met een hoge trillingsfrequentie, dan gaat deze automatisch naar het gebied in het lichaam waar een lage trillingsfrequentie is. Dit zorgt er automatisch voor dat ze hetzelfde hogere trillingsniveau krijgen. Op deze manier kun je emoties integreren. Alles wat je niet goed doorvoelt hebt in je leven zet zich vast in je organen en andere delen van het lichaam. Tijdens de ademsessie accepteer je de opkomende emoties en kom je in contact met die energie in het lichaam.
  • Mentaal: Er is altijd een voortdurende wisselwerking tussen wat we voelen, denken en doen. Lichaam en geest kunnen niet los van elkaar worden gezien. Tijdens een ademsessie kun je inzicht krijgen in bepaalde denkpatronen en overtuigingen en hoe die jou beïnvloeden.
  • Spiritueel: Tijdens het ademen daal je steeds verder af naar je hart en voel je steeds meer de verbinding met jezelf. Op emotioneel en mentaal vlak wordt de EGO pijn geheeld. Geconditioneerde lagen vallen steeds meer weg en dit zorgt ervoor dat je sterker in contact komt met je innerlijke puurheid en intuïtie.

Een ademsessie is geschikt als je gelijk tot de kern wil komen zonder van alles te moeten bespreken en analyseren. Het is een goede manier om uit je hoofd te komen en meer te verbinden met je lichaam en gevoel. Je kunt mooie inzichten krijgen in jezelf of bepaalde patronen en hier kun je vervolgens weer mee aan de slag.

Contra-indicaties verbonden adem

Helaas zijn er wel een aantal contra-indicaties voor een ademsessie: hart en vaatziekten, hoge bloeddruk, aneurysma, epilepsie, glaucoom, netvliesloslating, nieraandoeningen, diabetes, ernstige astma, ernstige psychiatrische of psychosomatische aandoeningen, recent een operatie gehad of andere verwondingen en zwangerschap. Val je onder een van deze categorieën, dan kan het zijn dat de sessie wat aangepast moet worden of is extra alertheid geboden. Ook kan het zijn dat in jouw specifieke situatie de verbonden adem (op dit moment) niet mogelijk is. Veiligheid staat boven alles, dus bij twijfel overleg met een arts.

Wat je kunt verwachten van de ademsessie

Voorafgaand aan de sessie bespreken we jouw intentie. Deze kan ik dan meenemen door middel van het uitspreken van positieve affirmaties. Tijdens de sessie zorg ik voor een veilige sfeer en een warme liefdevolle benadering. Ik begeleid je met mijn stem en maak gebruik van muziek. Ook gebruik ik instrumenten en andere zaken om jouw zintuigen te prikkelen. Zo kun jij nog dieper in jezelf afdalen en vol overgave deze innerlijke reis maken. Het kan zijn dat ik drukpunten gebruik met als doel jouw energie beter te laten stromen en blokkades op te lossen.

De sessie (inclusief intake) duurt gemiddeld 1,5 uur en kost €89,-

Combineren met Body Remembers Trauma Therapie (BRTT)

Je kunt de ademsessie combineren met een Trauma Release sessie. Deze combinatie is erg krachtig, omdat de verbinding met jezelf dan nog sterker is. De gecombineerde sessie duurt gemiddeld ongeveer 2,5 uur en kost €139,-

Vind je het spannend om alleen te komen? Het is ook mogelijk om samen met iemand te komen voor een sessie. Het kan supermooi en waardevol zijn om samen te doen met iemand die je dierbaar is. Voorwaarde is wel dat je je echt bij elkaar op je gemak voelt en kwetsbaar durft te zijn bij elkaar.

Mag ik je begeleiden in jouw reis?

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken.

Naar contact