Ik ben Marleen en ik ben 37 jaar. Samenwonen doe ik met mijn kat Macho en hondje Charlie. Ik ben creatief en gek op de natuur. En heb de laatste jaren een passie ontwikkeld voor zelfontwikkeling.

Na een veel te lange behandeling voor Lyme, met ontzettend veel infusen en andere medicatie was ik een aantal jaar geleden redelijk stabiel, maar ik was er nog niet. Een zoektocht met vallen en opstaan begon naar wat ik zelf zou kunnen doen om mij beter en fitter te gaan voelen.

In mijn zoektocht zijn er een aantal dingen die een enorm grote rol hebben gespeeld in mijn herstel: ademwerk, traumarelease en koudetraining (koud douchen, ijsbaden en in de winter buiten dippen in de natuur).

Mijn passie is hier geboren en ik voel heel sterk dat ik dit mag gaan doorgeven en mensen hiermee mag gaan helpen. Ik heb de opleiding tot Holistisch Ademcoach gedaan bij Herleva en heb daar geleerd om te werken met de verbonden adem, de Wim Hof adem, Hartcoherentie, drukpunten, NLP en hypnosetechnieken en het uitvoeren van ademanalyses. Ook heb ik de opleiding tot Breathwork & Trauma Release facilitator gedaan bij Inner Journey. Hier heb ik o.a. een techniek geleerd die er voor zorgt dat opgeslagen stress, spanning en trauma losgelaten wordt uit het fysieke lichaam.

Dit, in combinatie met mijn achtergrond als verpleegkundige in de GGZ, zorgt voor een goede basis in het begeleiden van mensen in emotionele processen. Vertrouwen, veiligheid, empathie, warmte en een liefdevolle benadering, is waar ik voor sta. Waar ik ook naar streef is het zo laag mogelijk houden van mijn tarief, zodat ook mensen die niet veel geld te besteden hebben kunnen komen. Dit omdat ik weet hoe moeilijk het is als je tegen dingen aanloopt in het leven, maar weinig te besteden hebt om hier wat mee te gaan doen.

Ik wil blijven leren en me blijven ontwikkelen. Zo heb ik onlangs de cursus NLP tijdlijn lopen gedaan en Reiki 1. Binnenkort wil ik ook Reiki 2 gaan doen en er ligt nog een cursus Holistische massage op me te wachten. Een hoop plannen dus!

Helen van trauma

Het helen van traumastukken heeft een enorm grote invloed gehad bij mijn herstel. Ik ging jarenlang afgevlakt door het leven. Je kunt er niet voor kiezen welke emoties je onderdrukt. Dus toen ik verdriet en pijn ging onderdrukken had dit tot gevolg dat ik ook geen echte vreugde en blijdschap meer kon voelen. Dit had ik alleen zelf niet in de gaten. Pas toen ik aan de slag ging met innerlijk werk en hierdoor traumastukken ging helen begon ik het verschil te merken.

Ik voel veel intenser. Blokkades zijn verdwenen en de energie kan vrijer stromen. Naast liefde, dankbaarheid en blijdschap voel ik nu ook weer pijn en verdriet op veel diepere lagen. Maar inmiddels ben ik sterk genoeg om erbij te blijven en ze te doorvoelen. Pas als je gevoeld hebt wat er gevoeld moet worden, kun je het loslaten. Meditatie, trauma release en ademwerk zijn voor mij de sleutel geweest.

Ijsbaden

Mijn ijsbad avonturen zijn vastgelegd door mijn broertje in een prachtig filmpje. Het ijs heeft mij geleerd hoe enorm veel sterker ik ben als dat ik altijd dacht. Het geeft me kracht en maakt me trots op mijn lichaam.

Ook heeft het ijs mij laten ervaren wat het betekent om in je lijf te zakken en totale rust te voelen. Het is elke keer weer een unieke ervaring en een spiegel van hoe het op dat moment met mij gaat.

Wil je meer weten over mij, mijn proces en wat ik doe?

Marleen op het strand

Ik zou het superleuk vinden als je me volgt op Instagram. Daar deel ik regelmatig over mijn praktijk en de sessies, maar ook over wie ik ben en wat ik doe. Ik blijf in ontwikkeling en naast opleidingen en cursussen maak ik ook nog regelmatig de reis naar binnen d.m.v. onder andere ademsessies en healings. Ook zie je uiteraard Charlie en Macho regelmatig voorbij komen in mijn stories. Dus spreekt dit je aan, volg me dan zeker daar!