Ademwerk

Breathe and release everything that does not serve you

Loop je tegen specifieke klachten? Ben je benieuwd wat de adem hierin zou kunnen betekenen maar wil je niet meteen een traject starten? Of ben je gewoon nieuwsgierig of bezig met persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze ademsessie geschikt voor jou!

Tijdens deze ademsessie werk ik met de verbonden adem. Het doel van de verbonden adem is het bevrijden van de ademhaling, waardoor je trauma en opgeslagen energie kan gaan loslaten. Deze ademsessie is een reis naar binnen en zorgt ervoor dat je stukken kan helen waar je in je normale bewustzijn staat niet kan komen. Het kan als intens worden ervaren, maar het is een ontzettend krachtige methode.

Ademwerk en verbonden adem

Iedereen heeft min of meer zijn eigen manier van ademen. Een eigen ritme en een eigen weerstand in het vrij in- en uit ademen. Met je adem hou je controle over jezelf en je omgeving. Bij een vrije inademing krijg je een gevoel van aanwezig zijn, helderheid, ruimte en in actie kunnen komen. Bij een vrije uitademing kun je je overgeven, dingen loslaten en dingen laten gebeuren. Maar een vrije ademhaling komt haast niet voor. Veel mensen reduceren of blokkeren onbewust de adem.

Tijdens de ademwerk sessie ga je ademen naar waar je normaal gesproken vermijdt naar toe te ademen. Dit gebeurt o.a. met behulp van de verbonden adem, waarbij je ademt zonder pauzes tussen de in- en uitademing. De bedoeling hiervan is een vrije, natuurlijke ademhaling ontwikkelen. Het vinden van een vrije ademhaling leidt ertoe dat je je adem als bron van kracht kan ervaren en gebruiken. Blokkades en spanningen komen naar de oppervlakte. vaak door prikkelingen, trillingen en/of verkrampingen en kunnen oplossen. Wanneer je op een intensieve manier verbonden gaat ademen wordt er niet alleen meer zuurstof toegevoerd, maar komen er ook allerlei psychische processen op gang. Je kunt hiermee dus invloed uitoefenen op diepere onbewuste lagen van de psyche.

Waarom ademwerk?

Het allermooiste is dat je door middel van de ademsessie helemaal uit je hoofd kunt gaan. Je komt gelijk tot de kern zonder dat je van alles moet bespreken of analyseren. Het kan zijn dat je mooie inzichten krijgt in jezelf of in je patronen. Hier kun je vervolgens weer mee aan de slag. Ademwerk helpt je ook om sterker in contact te komen met je intuïtie en innerlijke kracht. Je leert te voelen en te zien wie je echt bent. Je daalt tijdens een sessie steeds meer af naar je hart en komt met jezelf in verbinding. Je laat los wat je los mag laten en er komt helderheid in je hoofd. Je gaat echt een proces met jezelf aan en kunt diepe thema’s tegenkomen waar je mee aan de slag kunt.

Hoe ziet een sessie eruit?

Tijdens de sessie zorg ik voor een veilige sfeer en een warme liefdevolle benadering. Ik begeleid je met mijn stem en maak gebruik van muziek. Ook gebruik ik instrumenten en andere zaken om jouw zintuigen te prikkelen. Zo kun jij nog dieper in jezelf afdalen en vol overgave deze reis maken. Het kan zijn dat ik drukpunten gebruik met als doel jouw energie beter te laten stromen en blokkades op te lossen.

De sessie duurt in totaal ongeveer 1,5 uur en kost €70,-

Uitbreiden van de sessie met ademwerk

Je kunt deze sessie uitbreiden met een Trauma Release sessie. Deze combinatie is erg krachtig, omdat de verbinding met jezelf dan nog sterker is. De gecombineerde sessie duurt in totaal ongeveer 2,5 uur en kost €100,-

Vind je het spannend om alleen te komen? De gecombineerde sessies geef ik ook aan twee mensen tegelijk. De sessie kost dan €75,- per persoon.