Waarom een Ademcoach Traject?

Loop je tegen dingen aan in het leven dan is dit ook terug te zien in je adempatroon. Je leeft zoals je ademt en je ademt zoals je leeft. Hierdoor kan het verbeteren van je adempatroon, echt een enorme positieve invloed hebben op je leven. Ademhaling is letterlijk onze levensenergie. Je kunt best lang zonder eten en drinken, maar zonder zuurstof red je het echt niet. Het is dus een ontzettend belangrijk biologisch proces waar we eigenlijk veel te weinig bij stilstaan. De meeste mensen ademen namelijk oppervlakkig, beperkt of onregelmatig. En vaak al jaren, zonder dat ze zichzelf hiervan bewust zijn.

Beperken van de adem

Het beperken van ons ademhalingssysteem gebeurt namelijk volledig onbewust en wordt vaak veroorzaakt door onderdrukte emoties. Ons onderbewuste heeft veel beschermingsmechanismen om pijn te vermijden en een van die beschermingsmechanismen is het vasthouden of beperken van de adem. Ga maar eens na hoe je adem verandert als je boos bent, of bang. Wat er op dit moment eigenlijk gebeurd is dat je negatieve emotionele energie onderdrukt en dit wordt vastgezet in je lichaam. Hierdoor kom je in een negatieve spiraal terecht waarbij de vastgehouden emotie veel energie kost, spanning in je lichaam veroorzaak en er voor zorgt dat je oppervlakkiger en beperkter gaat ademen. Dit heeft veel gevolgen voor je energieniveau, gevoel van vitaliteit en het functioneren van je immuunsysteem.

In het ademcoach traject help ik je om je adem en adembewustzijn duurzaam te verbeteren.

Inhoud Ademcoach Traject

Het ademcoach traject neemt in totaal ongeveer 8 weken in beslag. In die 8 weken plannen we 4 sessies van ongeveer 1,5 tot 2 uur en maximaal 4 telefonisch consulten van 30 minuten. Gedurende het hele traject heb je de mogelijkheid om via de app vragen te stellen of zaken waar je tegen aan loopt te bespreken. Ik geef je huiswerkopdrachten mee die je zullen ondersteunen in jouw proces. In de 8 weken van het traject gaan we samen toewerken aan het openen van jouw volledige ademhaling, het bevrijden van de afgesloten delen van je ademhalingssysteem en het verbeteren van jouw specifieke klachten.

Heb jij bijvoorbeeld moeite om tot rust te komen? Dan kan het zijn dat een actieve ademhalingsvorm op dit moment niet geschikt voor je is. De focus komt dan te liggen op het in eerste instantie tot rust brengen van jouw zenuwstelsel. En heb jij bijvoorbeeld een verkeerd adempatroon ontwikkeld doordat je het moeilijk vind om ‘negatieve’ emoties te voelen? Dan kan een actieve verbonden adem juist heel goed zijn om oude pijnstukken te transformeren. Samen maken we een plan van aanpak dat precies aansluit bij jouw specifieke situatie.

De methoden die ik gebruik kunnen dus uiteenlopen. Denk o.a. aan de verbonden adem, Wim Hof Methode, hartcoherentie, visualisatie oefeningen, adembewustzijn en Body Remembers Trauma Therapie. Mijn doel voor het coachtraject is om jou in 8 weken tijd de tools en het vertrouwen mee te geven dat je na het traject zelf verder kunt met je eigen helingsproces. Want als ik iets de laatste jaren heb geleerd is dat we zo ongelooflijk veel zelf kunnen. En het voelt als mijn missie om dit door te geven. Zodat je jouw eigen healer kunt worden!

Mag ik je begeleiden in jouw reis?

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken.

Naar contact